NL - FR - DU - ENG   

 

p e t e r   b a r t h o l o m e Ł s


i n t e r i e u r a r c h i t e c t

 

Projectfotos
 
Visie
 
Werkproces
 
 
 
 
 
 
 
 
Contact

 

 

 

 

www.bartholomeus.eu

 

met meer dan 35 jaar ervaring in interieur architectuur en design verdeelt Peter BartholomeŁs elk project in zes fasen: 

I. Schematisch Ontwerp
Het schematisch ontwerp is het verzamelen van informatie en het analyseren van ieder onderdeel. Het omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om voorafgaand het daadwerkelijk ontwerpen van uw interieur te starten. Gedurende deze tijd formuleer ik een programma die uw behoeften en doelstellingen bepaalt. Ik onderzoek uw woonkarakter en woonimago, ruimtes, en tal van andere factoren die invloed hebben op hoe u woont of gebruik maken van uw interieur. Tijdens deze fase wordt ook de bouw omvang, het budget, de begroting en tijdschema vastgelegd. Aansluitend ons loon. 
 
II. Voorontwerp
Het voorontwerp is de conceptuele fase en het brainstormen, zeg maar de exploratie en ontdekkingsfase. Hier starten we met het uitwerken van bovenstaand programma naar schema's met ruwe schetsen. Tijdens deze fase bepalen we de algemene lay-out, vorm en de algehele uitstraling van zowel het gebouw en de omgeving.  Indien nodig, helpen diverse schetsen, tekeningen en 3D modellen de evaluatie van de verschillende ideeŽn en concepten. Op het einde van deze fase hebben we samen de definitieve richting gevormd en kan het verfijnen van het ontwerp aanvangen. 
 
III. Ontwerp Ontwikkeling
In de ontwerp ontwikkeling fase word de grootte, de indeling en het karakter van het project en de omgeving verfijnd. Ik  begin te ontwerpen in functie-elementen zoals trappen, kasten, open haard, meubels en ingebouwde meubelen. Diverse tekeningen worden opgemaakt waar reeds rekening wordt gehouden met de technische details van het project. Grondplannen en doorsneden krijgen vorm en veel details worden nu ingecalculeerd.  Aan het einde van deze fase, is 80 tot 90 procent van het ontwerpwerk voltooid. 
 
IV. Bouw Documentatie
De bouw documentatie is de fase waarin het ontwerp wordt vertaald in de technische taal van de aannemer. Werktekeningen en specificaties bepalen in detail de materialen en de specificaties waar ze aan dienen te beantwoorden. Hoewel deze fase in de eerste plaats bestemd is voor de uitwerking van de technische aspecten van het project, kunnen sommige wijzigingen aan het ontwerpen nu ook nog plaats vinden. Bovendien worden bijvoorbeeld licht, sanitair, ventilatie, airco en verwarming, materialen en afwerking (tegels, tapijt, verf kleuren, enz.) reeds geselecteerd. 
 
V. Aanbesteding
Tijdens de aanbesteding ontvangen we diverse offertes of onderhandelen we de diverse voorstellen of alternatieven van een geselecteerde lijst van aannemers van uw keuze. Ik  bereid en distribueer diverse sets van tekeningen en specificaties, antwoord op diverse vragen van de aannemer, analyseer de documenten en de offerten, bereid diverse addenda voor.  Zodra de aanbiedingen zijn ontvangen, analyseren we de resultaten. Na bespreking met u maken we het ontwerp op van het contract tussen u en de geselecteerde aannemer. Hierna kunnen alle partijen alles doornemen en kan een contract worden ondertekend. 
 
VI. Bouwen !
De laatste fase van het proces is de constructie. In deze fase volg ik de voortgang van de werkzaamheden op.
Ik beantwoord diverse vragen, onderneem werfcontroles, plan werfvergaderingen en maak werfverslagen. Ik bekijk de certificaten voor de maandelijkse betalingen na die worden ingediend door de aannemer. De definitieve selectie van de afwerkingsmaterialen worden nogmaals doorgenomen en geŽvalueerd.
Verschillende bijeenkomsten en onaangekondigde bezoeken op werf en of in atelier zijn gepland om het project te evalueren, dit indien mogelijk samen met de opdrachtgever en aannemer. Eveneens worden de werknemers van de aannemer gecontroleerd met betrekking de kwaliteit van de arbeid en het toegepaste materiaal, uitrusting en veiligheid op de werf. Dit leidt tot verschillende verslagen die gedistribueerd worden aan de opdrachtgever en aan de aannemer.
Na voltooiing van deze fase worden de uitgevoerde werken grondig gecontroleerd in functie van de kwaliteit van uw project en stiptheid van uitvoering. Dit resulteert in een schriftelijke verslag van voorlopige oplevering waar alle mogelijke gebreken worden genoteerd. Dit verslag wordt door alle partijen ondertekend. Na een overeen te komen termijn dient de aannemer zijn werken te voltooien of bij te sturen. Dit resulteert in een schriftelijke definitieve oplevering waarna onze opdracht is voltooid. 

Tot slot, op ťťnvoudige vraag informeren we u graag over onze diverse voorstellen en ons loon.

© 2022 Peter BARTHOLOMEUS

... EVEN MORE REFINED ...